Trambulin, azaz az örömteli mozgás

Trambulin, azaz az örömteli mozgás

Ki ne találkozott volna még olyan gyerekkel, aki szeret ugrálni. A gyerekek ösztönösen szeretnek ugrálni. Családi házak kertjeiben, különböző közösségi rendezvényeken gyakran találkozunk a gumiasztallal, vagy ismertebb nevén a trambulinnal. A gyerekek, de valljuk be őszintén, még mi felnőttek is szívesen ugrándozunk ezekben a szerkezetekben. Nem véletlenül, hiszen az ugrálás, az a pillanatnyi elemelkedés és repülés, olyan felszabadító érzés, minden bizonnyal még boldogsághormont is termel.

A trambulin számos pozitív jó tulajdonsággal bír: fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációs képességet, sőt a fizikai állóképesség növelésében is szerepet vállal. A talp izmait erősítve még a lúdtalpra is jótékony hatása van.

Miközben ugrálunk, az egyensúlyunk megtartása érdekében testünk jobb és bal oldalának egyformán, egyenletesen kell mozognia. Ilyen összehangolt mozgásra kevés más aktivitás kényszerít minket. Ezt az összehangolt munkát az agyunk irányítja, mindkét agyfélteke igénybevételével.

A legfontosabb, hogy körültekintően, jól megfontoltan kell kiválasztanunk a megvásárolni kívánt terméket. Ha megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbb trambulint, az összeállításnál is alapos odafigyeléssel kell eljárnunk. A technikai alapfeltételek biztosítása mellett (megfelelő rögzítés, vízszintes felület, stb.) több speciális szempontra is gondolnunk kell. Bár az oldalháló illetve a rugózatot fedő-védő szőnyeg fokozza az eszköz biztonságát.

A trambulinon való ugrálás nemcsak szórakozás, hanem komoly sport, világszerte óriási népszerűségnek örvend, és 2000. óta olimpiai sportág is.

Manapság a trambulinozás olyannyira népszerű elfoglaltság lett, hogy már hazánkban is nyíltak trambulin parkok, ahol akár több ezer négyzetméter területen találunk különféle ugróasztalokat.

Tapasztalatból tudom, hogy egy órányi játszadozás annyira lefárasztja az embert, hogy talán nem is gondolnánk. És nem csak a combokra és a vádlira van jótékony hatással a trambulinon ugrálás, hanem a hasizmokat is alaposan igénybe veszi.

Az ugrálás azonban nemcsak szórakozás, hanem napjainkban egy igen népszerű fitnesz őrület, amivel Fanatic jump néven találkozhatunk.

Összességében tehát mindegy, hogy szórakozásból, kedvtelésből vagy valamilyen határozott célból ugrálunk, mindenképpen csak pozitív hatással leszünk szervezetünkre.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code

Kategóriák

Népszerű eladások

Áruház információk

Gyártók

Új termékek

Leértékelések

Üzleteink

Beszállítók

Nincs beszállító

Címkék